2024 - Proljetni ciklus

Janja Benić – Sourdough focaccia u restoranskim sustavima – lievito madre

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
09.04.2024. - 09.04.2024. - Prijave završene
Janja Benić – Sourdough focaccia u restoranskim sustavima – lievito madre

Janja Benić, autorica bloga Janjolinka i edukatorica za sourdough tijesta od 2021. godine organizira i vodi kulinarske radionice za krafne i sourdough tijesta, a 2022. nakon pokreće svoj projekt Sourdough experience radionice u svom domu u Zagorju. Na svakoj Janjinoj radionici traži se mjesto više, a interes je velik u svim dijelovima Hrvatske. Ove godine je i AZRRI odlučio angažirati Janju kao predavača I polaznicima omogućiti kvalitetnu edukaciju na području sourdough focaccie. Uz edukacijski posao, Janja se prihvatila i savjetovanja u poslovanju, a posebno je ponosna na project Broom44 i Proof33 koji u svom asortimanu imaju proizvode Janje Benić po originalnim recepturama. Na AZRRIjevoj radionici, polaznici će naučiti kako funkcionira proces fermentacije tijesta s prirodnim kvascem, uz teoriju ali i praktičan dio izrade sourdough focaccie od pripreme startera do pečenja i degustacije focaccie. Naučit ćete kako održavati starter, ali i olakšati si različite procese sukladno različitim restoranskim uvjetima i situacijama. Nakon radionice polaznici će dobiti starter koji mogu jednostavno ponijeti na svoja radna mjesta, a ako netko želi izraditi vlastiti starter dobit će sve smjernice koje su potrebne za to. Također, na radionici će biti riječi I o maksimalnoj iskoristivosti viška startera. Jedan od tih načina bit će prikazan kroz izradu tijesta za sourdough galette koji se može raditi u slatkoj i u slanoj verziji (prhko tijesto s ostatkom startera).

 

Cijena radionice iznosi 220,00 EUR (Cijena za istarske ugostitelje subvencionirana je u iznosu od 50%)

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite