2020 - Jesenski ciklus

Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
12.11.2020. - 12.11.2020. 12 Prijave završene
Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre po prvi puta gostuje chef Goran Kočiš te radionica pod njegovim vodstvom predstavlja poseban novitet u jesenskom ciklusu. Goran Kočiš bio je chef zagrebačkog restorana Noel, kojemu je 2019. godine dodijeljena Michelinova zvjezdica, te jedan je od najsuverenijih hrvatskih chefova s posebnom strašću prema kvaliteti sastojaka. Svoju kuhinju bazira na francuskim tehnikama te kuha s lokalnim sezonskim namirnicama, posvećujući posebnu pažnju svim procesima, počevši od namirnica, tekstura, tehnike pripreme, odabira i kreiranje tanjura te prezentacije jela gostu. Uz glavnu zadaću Edukacijsko gastronomskog centra, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda te njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije, upravo ovom vrstom radionice želi se dati smjer u nadogradnji ponude istarskih ugostiteljskih objekata. Originalna visoka gastronomija nadahnuta domaćim sastojcima bit će tema radionice chefa Kočiša, na kojoj će svi polaznici imati priliku međusobno dijeliti znanja i iskustva te inspirirati se za stvaranje vlastitih kreacija na tanjuru. Chef Goran Kočiš posebnu pažnju pridati će jelima na bazi autohtonih pasmina te će tom prilikom pripremati dva jela, jedno s mesom Istarskog goveda – boškarina i drugo s mesom Istarskog magarca – tovara.

Cijena radionice po osobi: 1.400,00 kn

Goran Kočiš

Goran Kočiš

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite