2025 - 2025 - Spring

Blanka Sinčić Pulić: Meat Sensory Analysis for Chefs

Event dates Number of participants Log in
08.04.2025. - 08.04.2025. - Application
Blanka Sinčić Pulić: Meat Sensory Analysis for Chefs

Meso je srce svakog vrhunskog jela – njegova kvaliteta i organoleptičke osobine ključni su za stvaranje nezaboravnog kulinarskog doživljaja. Na ovoj radionici polaznici će kroz praktične primjere naučiti kako prepoznati vrhunsko meso putem senzornih osjetila – boje, teksture, mirisa i okusa – te kako ti elementi odražavaju njegovu svježinu, porijeklo i nutritivnu vrijednost. Radionicu vodi Blanka Sinčić Pulić, predsjednica udruge senzornih analitičara Gustus, koja će polaznike provesti kroz analizu kvalitete mesa, pomažući im da razviju precizniju percepciju njegovih organoleptičkih svojstava. Radionica će se oslanjati na iskustva AZRRI-jevih stručnjaka, koji već 15 godina istražuju i unapređuju program mesa autohtonih pasmina. Polaznici će saznati kako prehrana životinja, način uzgoja i biokemijske promjene tijekom sazrijevanja utječu na konačne karakteristike mesa te kako ta znanja primijeniti u profesionalnoj kuhinji. Radionica je namijenjena kuharima koji žele podići svoje znanje na višu razinu, razumjeti meso kao ključan sastojak visoke gastronomije i steći sigurnost u odabiru i obradi vrhunskih namirnica, oslanjajući se na znanstvene spoznaje i praktične metode procjene kvalitete.

Datum i vrijeme održavanja radionice: Utorak, 8. 4. 2025. u 09:00 h

Cijena: 120,00 EUR za polaznike iz Istre i 240,00 EUR za polaznike izvan Istre.
 

Blanka Siničić Pulić

Blanka Siničić Pulić

Mentor

Event dates Number of participants Log in
08.04.2025. - 08.04.2025. - Application

Share