Doživljaji Edukacijsko gastronomskog centra Istre

Na povijesno značajnoj lokaciji na Gortanovom brijegu kraj Pazina, duboko je ukorijenjena poljoprivreda. Povijesni zapisi to objašnjavaju, naime u 18. stoljeću posjed tadašnjeg Kamuževog brijega bio je u vlasništvu obitelji Camus, porijeklom iz Italije, koja je u svoje doba koristila mehanizaciju i obrađivala poljoprivredne površine kao što se radi i danas. Od sredine 20. stoljeća koristi se ime Gortanov brijeg, prema heroju Vladimiru Gortanu, međutim način života i rada su ostavili značajne tragove.

Smješten u srcu Istre, Edukacijski gastronomski centar na Gortanovom brijegu, sadržava priče koje još nisu u potpunosti ispričane. Nedaleko od centra nalazi se farma autohtonih istarskih pasmina, koja na najbolji način opisuje opstanak i razvitak „Istarskog goveda - boškarina“. Kompleks Gortanovog brijega pruža potpuno i specifično iskustvo koje spaja poljoprivredu, tradiciju, kulturu i turizam kroz gastronomiju.

Edukacijski gastronomski centar koji služi za valorizaciju autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre, prekretnica je klasičnim modelima turističke ponude. Upravo zbog toga kreirani su specifični gastronomski paketi temeljeni na tradiciji, običajima, recepturama, kulturi ali i stoljetnom suživljenju istarskih žitelja s teritorijem koji pružaju autentične doživljaje stvarajući istinske emocije.