2023 - Proljetni ciklus
Zimsko povrće u visokoj gastronomiji
Event dates | Number of participants | Log in |
---|---|---|
15.03.2023. - 15.03.2023. | 12 | Registrations completed |
U Edukacijsko gastronomskom centru Istre, nakon kratke stanke, ponovno gostuje chef Jeffrey Vella s temom zimsko lokalno povrće. Tema je zadana s posebnim ciljem vrednovanja zimskog povrća u svakodnevnoj i visokoj gastronomiji čime se često zanemareno povrće vraća u prvi plan jelovnicima lokalnih ugostitelja i to ne samo kao prilog jelima već i kao glavni lik vrhunske gastronomske ponude. Chef Jeffrey Vella u svijetu gastronomije i kulinarstva poznatiji kao dizajner hrane urođene nadarenosti, kojemu je glavna misija korištenje lokalnih namirnica u gastronomiji gdje užitak u hrani uključuje sva osjetila. Veći dio svojeg radnog iskustva proveo je u inozemstvu, te u Hrvatskoj započinje s radom u hotelu Esplanade, potom prelazi u restoran 360 Dubrovnik, Barbieri's (Zagreb), bistro i wine bar Oranž Streets (Zagreb) te nastavlja u mnogim drugim restoranima i naposljetku chef Jeffrey postaje kulinarski savjetnik Maistre. Upravo zbog svojeg znanja i iskustva valorizacije lokalnih namirnica, Jeffrey Vella ovu će pomalo vegetarijansku radionicu obogatiti svojim kreativnim idejama i pokušati polaznicima približiti vrijednosti zelja, kupusa, brokule, prokulice, cvjetača, celera, kelja, peršina, rotkvice, cikle, bijele repe, tikve i drugog zimskog povrća. Kao uvod u radionicu, kako bi se polaznicima približile proizvođačke, tehnološke, nutritivne i gastronomske vrijednosti zimskog lokalnog povrća, stručnjakinja Nina Išić s Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča održat će predavanje.
Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.
Početak radionice: 09:00 h
Trajanje: 6-8h
Cijena radionice po osobi: 260,00 EUR
Event dates | Number of participants | Log in |
---|