2023 - Proljetni ciklus
Istarski destilati u gastronomiji i slastičarstvu
Event dates | Number of participants | Log in |
---|---|---|
17.04.2023. - 17.04.2023. | 12 | Registrations completed |
RADIONICA JE ODGOĐENA ZA JESENSKI CIKLUS 2023!
Rakije i likeri tradicionalni su istarski proizvodi dobiveni destilacijom, a koji posljednjih nekoliko godina uspješno oplemenjuju istarsku ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda. U prošlogodišnjem proljetnom ciklusu održana je radionica na tematiku reinterpretacije istarskih deserata i sljubljivanje s koktelima lokalnog karaktera, što je pokazalo kako postoji izuzetan interes za ovakvim edukacijama koje obrađuju specifične istarske destilate u gastronomiji i slastičarstvu. Upravo zbog toga, i ova radionica bit će održana pod vodstvom zanimljivog kreativnog dua, chefa i slastičara Roberta Perića i profesora ugostiteljstva Igora Černjula. Chef Robert Perić dugi niz godina istražuje i osmišljava različita jela i slastice u kojima koristi upravo istarske destilate kako bi oplemenio okuse i mirise jela, ali i istaknuo vrijednost istarskih rakija i likera i u gastronomiji. Na ovoj radionici biska, komovica, teranino, medenica i ostali destilati dobiti će sasvim drugu ulogu i postati zvijezde kreativne gastronomije i vrhunskog slastičarstva. Kuharski dio radionice bit će vođen od strane chefa Roberta Perića, koji će osmisliti potpuno nova jela te koja će potom barmen Igor Černjul upotpuniti kreiranjem različitih mikseva pića temeljenih na lokalnim destilatima. Ova radionica ima za cilj kroz pravilnu i interaktivnu edukaciju zaintrigirati polaznike da svoje ponude nadograde pružanje specifičnih doživljaja po pitanju sljubljivanja istarskih destilata kroz pića i kreiranje potpuno novih jela.
Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.
Početak radionice: 12:00 h
Trajanje: 6-8h
Cijena radionice po osobi: 240,00 EUR
Event dates | Number of participants | Log in |
---|