JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“

Specijalizirana radionica „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 30.01. i 31.01.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 12:00h

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj educirati pripadnike sektora ugostiteljstva i turizma o brojnim mogućnostima korištenja suhog voća kao glavne komponente za izradu inovativnih slastica lokalnog karaktera.

Za razliku od nekadašnjih vremena, kada se suho voće obilato koristilo, te se serviralo čak i kao raskošni ukras bogatih antičkih stolova, danas je ono puno manje zastupljeno u gastronomiji. Upravo je to razlog osmišljavanja te održavanja ove zanimljive tematske radionice. Kuharima i slastičarima polaznicima, ova će radionica biti veoma korisna za stjecanje novih znanja o korištenju suhog voća u izradi izvanrednih delicija kojima će moći obogatiti ponudu svojih objekata.

Radionica je podijeljena na teorijski i praktični dio, te će se odvijati kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji mogući način dobili uvid u ovu interesantnu temu. Kuhar predavač za pripremu će koristiti suho voće poput sušene murve, smokve kao i ostalo voće karakteristično za područje Istre. Radionicu će voditi chef predavač Ivan Peruško.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 30.01. i 31.01.2023. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 12:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na edukacije(at)azrri.hr , a za sve informacije nam se slobodno obratite pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Share