Održana tiskovna konferencija u svezi najave jesenskog ciklusa radionica 2021. godine

Održana tiskovna konferencija u svezi najave jesenskog ciklusa radionica 2021. godine

U prostorijama Obrtničke komore Istarske županije, u utorak, 19. listopada 2021. godine održana je tiskovna konferencija kojom je najavljen jesenski ciklus radionica.

U sjedištu Obrtničke komore Istarske županije u Puli, dana 19. listopada 2021. godine održana je tiskovna konferencija, kojom je najavljeno održavanje jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica koje organizira i provodi Agencija za ruralni razvoj Istre u suradnji s partnerima projekta.

Direktor Agencije za ruralni razvoj Istre, Igor Merlić predstavio je važnost kontinuirane edukacije ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma u svezi valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre odnosno vrednovanja istarske gastronomije. Zatim su predstavljene tematike radionica jesenskog ciklusa te chefovi predavači koji će ih voditi. Projekt, uz Komoru, podupiru Istarska županija (Upravni odjeli za turizam i poljoprivredu), Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula.

Tajnik Komore Eros Sorić istaknuo je kako Komora od početka podupire projekt, te kako je radionice do sada pohađalo oko 550 obrtnika odnosno vlasnika različitih ugostiteljski objekata i njihovih zaposlenika. Također je istaknuo kako Komora sufinancira cijenu radionica za obrtnike i njihove zaposlenike s 25%.cijene radionica.

Najavljene su radionice jesenskog ciklusa:

  • Dagnje u kreativnoj gastronomiji, chef David Skoko,
  • Invazivne vrste Jadrana i njihov kulinarski potencijal , chef David Skoko,
  • Gastronomija sirove hrane, chef Hrvoje Zirojević,
  • Moć gostoljubivosti: kako zadržati goste, potaknuti ih trošiti više i dovoditi nove goste - napredna radionica, mentorica Sanja Krmpotić,
  • Gastronomija Michelinove zvijezdice, chef Deni Srdoč,
  • Bezglutenske slastice, slastičarka Petra Jelenić,
  • Žene u kužini i njihov pristup gastronomiji, chefice Marina Gaši i Ana Morgan,
  • Napredno slastičarstvo – kreme, chef Robert Perić,
  • Kobasice i terine u visokoj gastronomiji, chef Zdravko Tomšić,
  • Maruni i gljive - sezonske namirnice, chef Deni Srdoč,
  • Napredna pekarska radionica, chef Robert Perić,
  • Napredno slastičarstvo – tijesta, chef Robert Perić i
  • Damir i Ornella: Beskompromisna lokalna namirnica kao koncept "top" kvalitete, chefica Matea Beletić.

Po završetku tiskovne konferencije, pozvani su obrtnici ugostitelji da se prijave putem poveznice https://egci.azrri.hr/.

 

Share