Gastronomija sirove hrane

Datumi održavanja Number of participants Prijavite se
27.10.2021. - 27.10.2021. 12 Prijave završene
28.10.2021. - 28.10.2021. 12 Prijave završene
Gastronomija sirove hrane

Konzumacija sirove hrane posljednjih je godina svojevrsni trend iako se sirova hrana konzumira od prapovijesti. Današnje potrebe svakog vrhunskog ugostiteljskog objekta usmjerene su ka zadovoljavanju potreba gostiju, pa sukladno tome i sirova hrana ima važnu ulogu u kreiranju jelovnika ili posebnih menu-a. Upravo zbog svoje sposobnosti oživljavanja različitih kultura na tanjuru te korištenja sirovih jela u svojim ugostiteljskim objektima, chef Hrvoje Zirojević, u jesenskom ciklusu, svojim će polaznicima prikazati mogućnosti pripreme sirovih jela s posebnim naglaskom na lokalne sirove proizvode Istre. Nekadašnji chef restorana Laganini (Palmižana) a sada restorana Dvor (Split), Hrvoje Zirojević jedan je od najvećih imena hrvatske gastronomije koji smatra edukaciju ključnim faktorom za napredak kuhara i gastronomije. Na ovoj radionici, polaznici će dobiti uvid u gastronomiju sirove hrane te njezine beskrajne mogućnosti koje mogu prezentirati u svojim ugostiteljskim objektima uz korištenje sezonskih istarskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.  

Cijena radionice po osobi: 1.600,00 kn

Hrvoje Zirojević

Hrvoje Zirojević

Predavač

Datumi održavanja Number of participants Prijavite se

Share