2023 - Proljetni ciklus
Cioche ili puževi - osebujne namirnice za osebujnu kuhinju
Event dates | Number of participants | Log in |
---|---|---|
27.03.2023. - 27.03.2023. | 12 | Registrations completed |
Druga tema chefa Robeta Perića su cioche odnosno puževi i njihova gastronomska valorizacija. U tradicionalnoj istarskoj gastronomiji puževi su neizostavni dio jelovnika konoba i restorana kao i obiteljskih objeda pripremanih rukama vrijednih domaćica. Uglavnom je francuska kuhinja dala veći značaj gastronomiji s puževima odnosno kreativna jela od ciochi prisutna su u tradicionalnoj i modernoj francuskoj gastronomiji. Također poznato je da se puževi konzumiraju još od vremena Rimskog carstva, gdje su ovi mekušci tretirani kao gastronomska delicija. U srednjem vijeku, gube na svom značaju jer se smatraju hranom za sirotinju, no u 19. stoljeću se vraćaju na stolove kao bogataška poslastica. Chef Robert na ovoj će radionici zaintrigirati kuhare polaznike o pripremi puževa prije konzumacije kao i o pripremi kreativnih jela od puževa kako bi tradicija konzumacije puževa opstala i postala sastavni dio jelovnika lokalnih ugostitelja. Raspon modernih inačice jela na bazi puževa je veliki te će na ovoj radionici polaznici dobiti raznovrsne ideje te steći vještine kreiranja vlastitih autentičnih jela.
Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.
Početak radionice: 12:00 h
Trajanje: 6-8h
Cijena radionice po osobi: 220,00 EUR
Event dates | Number of participants | Log in |
---|