2023 - Proljetni ciklus

Cioche ili puževi - osebujne namirnice za osebujnu kuhinju

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
27.03.2023. - 27.03.2023. 12 Prijave završene
Cioche ili puževi - osebujne namirnice za osebujnu kuhinju

Druga tema chefa Robeta Perića su cioche odnosno puževi i njihova gastronomska valorizacija. U tradicionalnoj istarskoj gastronomiji puževi su neizostavni dio jelovnika konoba i restorana kao i obiteljskih objeda pripremanih rukama vrijednih domaćica. Uglavnom je francuska kuhinja dala veći značaj gastronomiji s puževima odnosno kreativna jela od ciochi prisutna su u tradicionalnoj i modernoj francuskoj gastronomiji. Također poznato je da se puževi konzumiraju još od vremena Rimskog carstva, gdje su ovi mekušci tretirani kao gastronomska delicija. U srednjem vijeku, gube na svom značaju jer se smatraju hranom za sirotinju, no u 19. stoljeću se vraćaju na stolove kao bogataška poslastica. Chef Robert na ovoj će radionici zaintrigirati kuhare polaznike o pripremi puževa prije konzumacije kao i o pripremi kreativnih jela od puževa kako bi tradicija konzumacije puževa opstala i postala sastavni dio jelovnika lokalnih ugostitelja. Raspon modernih inačice jela na bazi puževa je veliki te će na ovoj radionici polaznici dobiti raznovrsne ideje te steći vještine kreiranja vlastitih autentičnih jela.

Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.

Početak radionice: 12:00 h

Trajanje: 6-8h

Cijena radionice po osobi: 220,00 EUR

Robert Perić

Robert Perić

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite