2024 - Proljetni ciklus

Neki novi rezovi boškarina, kako dodatno valorizirati vrhunsko meso - Zdravko Tomšić

Event dates Number of participants Log in
21.03.2024. - 21.03.2024. - Application
Neki novi rezovi boškarina, kako dodatno valorizirati vrhunsko meso - Zdravko Tomšić

Obradu i pripremu mesa kuharska struka definira sukladno pojedinoj anatomskoj poziciji mesa i njenoj životnoj ulozi kod životinje. Pojednostavljeno to upravo znači da svaka pojedina anatomska pozicija na hladnoj polovici ima svoju kulinarsku ulogu, odnosno da svaki rez nije podatan za bilo koji način pripreme jela. Rasijecanje hladnih polovica sukladno anatomskim pozicijama i produženo suho zrenje mesa bili su alati koji su pomogli u kreiranju gastronomskog brenda „Mesa boškarina“. Na ovoj radionici chef Zdravko Tomšić pozabaviti će se nekim „novim“ rezovima boškarina, odnosno rezovima koji su manje popularni u klasičnoj gastronomiji kao i rezovima od kojih se može generirati bolji „food cost“ što znači učiniti ih dopadljivima i prihvatljivima gostima konzumentima. U mnogim svjetskim gastronomijama odresci se pripremaju od raznih pozicija uz kombiniranje raznih tehnika rasijecanja, zrenja pa do načina termičke obrade i prezentacije. Kako iskoristiti rebra, vrat, but, prsa i slične rezove i na koji način ih pripremati za kreiranje nekih novih jela tema je ove jedinstvene radionice koja pomalo provocira znanje i vještinu chefa Tomšića.

 

Cijena radionice iznosi 220,00 EUR (Cijena za istarske ugostitelje subvencionirana je u iznosu od 50%)

Event dates Number of participants Log in
21.03.2024. - 21.03.2024. - Application

Share