Mobile menu logo
  • Workshop registration
  • Education
    • Workshops
    • Education modules
    • Education-culinary workshop cycles
    • Workshop chef mentors
  • Autochthonous products
  • EGCI experiences
    • Cooking class for Istrian gastronomy lovers
    • From Farm to Fork
  • Cooperation
  • EU projects
    • Current EU projects
    • Implemented EU projects
  • Tastes of Istria
  • About us
  • News
  • Media
  • Contact
  • hr
  • en
Logo
  • About us
  • News
  • Media
  • Contact
  • Workshop registration
  • hr
  • en
  • Education
    • Workshops
    • Education modules
    • Education-culinary workshop cycles
    • Workshop chef mentors
  • Autochthonous products
  • EGCI experiences
    • Cooking class for Istrian gastronomy lovers
    • From Farm to Fork
  • Cooperation
  • EU projects
    • Current EU projects
    • Implemented EU projects
  • Tastes of Istria

EGCI experiences

Doživljaji Edukacijsko gastronomskog centra Istre

Na povijesno značajnoj lokaciji na Gortanovom brijegu kraj Pazina, duboko je ukorijenjena poljoprivreda. Povijesni zapisi to objašnjavaju, naime u 18. stoljeću posjed tadašnjeg Kamuževog brijega bio je u vlasništvu obitelji Camus, porijeklom iz Italije, koja je u svoje doba koristila mehanizaciju i obrađivala poljoprivredne površine kao što se radi i danas. Od sredine 20. stoljeća koristi se ime Gortanov brijeg, prema heroju Vladimiru Gortanu, međutim način života i rada su ostavili značajne tragove.

Smješten u srcu Istre, Edukacijski gastronomski centar na Gortanovom brijegu, sadržava priče koje još nisu u potpunosti ispričane. Nedaleko od centra nalazi se farma autohtonih istarskih pasmina, koja na najbolji način opisuje opstanak i razvitak „Istarskog goveda - boškarina“. Kompleks Gortanovog brijega pruža potpuno i specifično iskustvo koje spaja poljoprivredu, tradiciju, kulturu i turizam kroz gastronomiju.

Edukacijski gastronomski centar koji služi za valorizaciju autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre, prekretnica je klasičnim modelima turističke ponude. Upravo zbog toga kreirani su specifični gastronomski paketi temeljeni na tradiciji, običajima, recepturama, kulturi ali i stoljetnom suživljenju istarskih žitelja s teritorijem koji pružaju autentične doživljaje stvarajući istinske emocije.

Calendar

06.05.2025. - 06.05.2025.

2025 - 2025 - Spring

Goran Kočiš: Boškarin & Black Slavonian Pig – Culinary Icons of Croatia

Dvije autohtone pasmine, boškarin i crna slavonska svinja, odražavaju bogatstvo hrvatskog podneblja i utjelovljuju stoljetnu …

More info
Vidi sve radionice

Multimedija

BROŠURE
VIDEO
FOTOGRAFIJE
Logo
Address

Gortanov brijeg 1
52000 Pazin
How to reach us

Contact

+385 (0)52 351 596
edukacije@azrri.hr

×
+−
Leaflet
Logo
Address

Gortanov brijeg 1
52000 Pazin
How to reach us

Contact

+385 (0)52 351 596
edukacije@azrri.hr

Copyright Edukacijski gastronomski centar Istre © 2025. - All rights reserved