JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“
Specijalizirana radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 20. i 21.02.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 12:00 h.
Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“.
U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.
Istra zbog svojega iznimnog geografskog položaja predstavlja međukulturalno sjecište koje su i u kulinarskom pogledu obilježili brojni narodi, ostavivši pečat u oblikovanju istarskoga gastronomskog nasljeđa. Ova specijalizirana radionica ima za cilj polaznicima omogućiti učenje i nadogradnju znanja i vještina po pitanju tri najvažnija povijesna razdoblja, koja su imala veliki utjecaj na stvaranje temelja na kojima istarska gastronomija počiva danas. Na radionici će se prezentirati povijesni presjek nastajanja gastronomije u Istri, one siromašne ali i gastronomije koja je stolovala u bogatim antičkim, srednjovjekovnim i novovjekovnim kuhinjama.
Prvi dan radionice bit će posvećen prezentaciji teorijskog aspekta svakog pojedinog razdoblja, te njihovog utjecaja na korištenje specifičnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda te kuharskih tehnika. Drugi dan radionice predviđen je za praktični dio na kojem će kuhari polaznici zajedno sa chefom predavačem pripremati jela karakteristična za svako razdoblje, u kombinacijama različitih proizvoda, ali u modernijim varijantama.
Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 20. i 21.02.2023. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 12:00 sati.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek(at)azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.
Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula
Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.