JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“

Specijalizirana radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 20. i 21.02.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 12:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Istra zbog svojega iznimnog geografskog položaja predstavlja međukulturalno sjecište koje su i u kulinarskom pogledu obilježili brojni narodi, ostavivši pečat u oblikovanju istarskoga gastronomskog nasljeđa. Ova specijalizirana radionica ima za cilj polaznicima omogućiti učenje i nadogradnju znanja i vještina po pitanju tri najvažnija povijesna razdoblja, koja su imala veliki utjecaj na stvaranje temelja na kojima istarska gastronomija počiva danas. Na radionici će se prezentirati povijesni presjek nastajanja gastronomije u Istri, one siromašne ali i gastronomije koja je stolovala u bogatim antičkim, srednjovjekovnim i novovjekovnim kuhinjama.

Prvi dan radionice bit će posvećen prezentaciji teorijskog aspekta svakog pojedinog razdoblja, te njihovog utjecaja na korištenje specifičnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda te kuharskih tehnika. Drugi dan radionice predviđen je za praktični dio na kojem će kuhari polaznici zajedno sa chefom predavačem pripremati jela karakteristična za svako razdoblje, u kombinacijama različitih proizvoda, ali u modernijim varijantama.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 20. i 21.02.2023. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 12:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek(at)azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj   052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Podijelite