Započela promotivna kampanja „Boškarin na pjatu istarskih chefova“

Započela promotivna kampanja „Boškarin na pjatu istarskih chefova“

U utorak, 23. ožujka 2021. godine na tiskovnoj konferenciji za novinare održanoj u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre predstavila je promotivnu kampanju „Boškarin na pjatu istarskih chefova“.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u cilju poticanja konzumacije i popularizacije mesa istarskog goveda-boškarina, na današnjoj konferenciji za novinare predstavila je promotivnu kampanju „Boškarin na pjatu istarskih chefova“, putem koje želi dati podršku istarskim ugostiteljima u iznimno zahtjevnoj gospodarskoj situaciji te pružiti im pomoć u promociji vlastitih objekata. Današnjim danom službeno je započela promotivna kampanja.

U promotivnoj kampanji pozivaju se chefovi iz ugostiteljsko-turističkog i sektora hotelijerstva s područja Istarske županije, čiji su ugostiteljski objekti ujedno i nositelji oznake kvalitete za meso istarskog goveda, da se uključe u sudjelovanje.

Od chefova i ugostitelja tražimo da rade ono što najbolje znaju, a to je kuhanje te priprema autentičnih jela ali uz jednu unaprijed određenu namirnicu.

Promotivna kampanja osmišljena je na način da 20 chefova u danom vremenskom periodu od 10 dana na svoj jedinstven način pripreme jedno osobno jelo na bazi mesa boškarina odnosno sveukupno 20 jela. Po završetku prijava, prema izboru AZRRI-a na adresu ugostitelja stiže svima jednaki rez svježeg mesa boškarina nakon čega imaju ukupno 10 dana za osmišljavanje i pripremu autorskog jela. U danom roku sudionici putem email-a moraju dostaviti 3 fotografije jela, recept i način pripreme, uz uvjet da recept mora biti za 4 osobe. Fotografije pripremljenih jela i pripadajući recept bit će objavljeni na službenim stranicama i društvenim mrežama Agencije za ruralni razvoj Istre i Edukacijsko gastronomskog centra Istre te na prijateljskim gastro portalima koji podržavaju ovaj projekt, pružajući na taj način promociju chefova i njihovih objekata.

Pravo sudjelovanja na natječaju sudionici stječu slanjem prijave na službeni email edukacije@azrri.hr r (ime i prezime, naziv ugostiteljskog objekta kojeg su vlasnici ili u kojem rade, adresa na koju će se dostaviti sirovina, kontakt broj i email), pritom poštovajući sve formalne uvjete natječaja propisane u pravilniku kampanje. Prijave pristigle nakon popunjenja kvote, bit će evidentirane za sljedeću promotivnu kampanju, koja će u slučaju većeg interesa biti ponovljena u narednom razdoblju.

Krajnji rok za slanje prijave: srijeda, 7. travanj 2021. godine do 15:00 h.

Po završetku prijave, svi sudionici će na svoje adrese zaprimiti  meso boškarina te vremenski rok od 10 dana počinje teći 13. travnja 2021. te kampanja službeno završava 23. travnja 2021. godine.

Share