Gostoljubivost – neophodna vještina ključna za ugostiteljsko-turistički sektor

Gostoljubivost – neophodna vještina ključna za ugostiteljsko-turistički sektor

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre se u četvrtak, 22.04.2021. godine održala radionica "Moć gostoljubivosti - ako zadržati goste i privući nove", pod vodstvom mentorice Sanje Krmpotić.

U organizaciji AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre, po prvi put je održana radionica posvećena gostoljubivosti, veoma složenoj vještini ophođenja s gostima i neophodnoj za pružanje vrhunske usluge u ugostiteljskim i turističkim objektima. Radionicu pod nazivom Moć gostoljubivosti - kako zadržati goste i privući nove, vodila je Sanja Krmpotić, mag.oec., mentorica za gostoljubivost, koja pomaže tvrtkama u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva povećati kvalitetu gostoljubivosti djelatnika, te time zadržati goste i potaknuti njihovu lojalnost.

Uz glavnu zadaću Edukacijsko gastronomskog centra Istre, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, te njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije, ovom radionicom se želio dati naglasak kako je uz kvalitetnu gastronomsku podlogu i ponudu vrlo bitna i uslužna komponenta, koja u velikom broju slučajeva zna biti presudna.

Važnost navedene tematike i potrebe za istom, potvrdio je veliki interes i odaziv predstavnika aktualne gastronomske, vinske i turističke domaće scene, koji su prisustvovali spomenutoj radionici, te saznali kako ostvariti ciljeve najuspješnijih objekata, a to su povećati broj gostiju koji se vraćaju i dovode nove, potaknuti goste trošiti više sa zadovoljstvom, te davati daljnje preporuke i izvrsne recenzije ne samo o njihovom proizvodu i objektu, nego i osoblju.

Izvrsna briga o gostu budućnost je ugostiteljstva i turizma, koja počiva na kvalitetnoj sinergiji između pružatelja usluge i gosta, za što je neophodno kontinuirano profesionalno usavršavanje, poput održane AZRRI-eve radionice.

Edukacijsko gastronomski centar Istre osnovan je i djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre, kao poveznica između poljoprivrednog i ugostiteljsko-turističkog sektora u cilju valorizacije istarske gastronomije. Kroz kontinuiranu edukaciju ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma, želi se pridonijeti usavršavanju kompetencija i znanja prijeko potrebnih svim akterima koji sudjeluju u brendiranju Istre kao autentične eno gastronomske regije.

Share