Započele prijave za radionice proljetnog ciklusa 2022. godine

Objavljeni su datumi i sve informacije o edukacijsko-kuharskim radionicama proljetnog ciklusa 2022. godine te otvorene prijave.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre objavila je program edukacijsko-kuharskih radionica proljetnog ciklusa 2022. godine te datume održavanja pojedinih radionica. Svi zainteresirani kuhari, ugostitelji i osobe koje su zaposlene i djeluju u sektoru ugostiteljstva, turizma i gastronomije mogu se prijaviti na edukacije ovogodišnjeg proljetnog ciklusa putem online obrasca,  koji se nalazi na službenim web stranicama Edukacijsko gastronomskog centra Istre - ovdje .

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre, koji djeluje u sklopu AZRRI-a, organiziraju se radionice s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma. Ovogodišnji proljetni ciklus doživljava pravo osvježenje te u nekim tematikama potpuni zaokret s ciljem ponude novih edukacija, koje će potaknuti nove ideje i pokušati preokrenuti trendove kod lokalnih i regionalnih chefova te ostalih ugostiteljskih djelatnika. Tijekom ožujka i travnja 2022. godine održavat će se radionice pod vodstvom poznatih domaćih i inozemnih chefova.

Upravo zbog svoje uloge kao poveznice između poljoprivrednog i ugostiteljsko-turističkog sektora u cilju valorizacije istarske gastronomije, AZRRI želi pomoći ugostiteljima s područja Istarske županije ali i šire, u njihovom nastojanju da poboljšaju ponudu u vlastitim objektima kroz usavršavanje svojih kuharskih kompetencija i znanja.

U nastavku Vam donosimo edukacijsko-kuharske radionice proljetnog ciklusa 2022. godine.

  1. Kreativna gastronomija Tomaža Kavčića - Tomaž Kavčić, chef konobe Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono (Slovenija) - točan datum u najavi
  2. Vegetarijanska i veganska kuhinja Matije Bogdana - Matija Bogdan, chef restorana Mano (Zagreb) - 15. ožujka 2022.
  3. Jednostavne slastice za zajutrak i doručak - Robert Perić, executive chef LF cateringa, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula - 21. ožujka 2022.
  4. Jednostavne slana jela za zajutrak - Robert Perić, executive chef LF cateringa, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula - 28. ožujka 2022.
  5. Kreativna gastronomija by Hrvoje Kroflin - Hrvoje Kroflin, chef restorana Mano 2 (Zagreb) - 30. ožujka 2022.
  6. Moderni reinterpretirani istarski deserti i kokteli s lokalnim alkoholima - Robert Perić, executive chef LF cateringa, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula i Igor Černjul, profesor ugostiteljstva Škola za turizam,  ugostiteljstvo i trgovinu Pula - 04. travnja 2022.
  7. Lokalne namirnice u službi japanske kuhinje - Saša Pribičević, chef restorana Matsunoki (Mali Lošinj)  - 05. travnja 2022.
  8. Autorske pizze s lokalnim karakterom - Premiata Fabrica Pizza, Bassano Del Grappa  - 06.-07. travnja 2022.
  9. Istrian urban food - David Skoko, chef konobe Batelina (Pula) - 12. travnja 2022.
  10. „Šparoga, bljušt, veprin“ – samoniklo bilje iz Istre - Matija Bogdan, chef restorana Mano (Zagreb) - 13. travnja 2022.
  11. Gostoljubivost, usluga i doživljaj, vrijednosti zbog kojih se gosti vraćaju - Sanja Krmpotić, mentorica za gostoljubivost, lojalnost i zadržavanje gostiju u ugostiteljstvu i turizmu (Sagape, obrt za konzalting u ugostiteljstvu) i Igor Černjul, profesor ugostiteljstva Škola za turizam,  ugostiteljstvo i trgovinu Pula - 19. travnja 2022.
  12. Kreativna riblja kužina - David Skoko, chef konobe Batelina (Pula) - 26. travnja 2022.

Share