Održana kuharska radionica za učenike Gospodarske škole Buje

Održana kuharska radionica za učenike Gospodarske škole Buje

U ponedjeljak 14. ožujka 2022. godine u prostorijama didaktičke kuhinje Edukacijsko gastronomskog centra Istre, u suradnji s Gospodarskom školom Buje organizirana je kuharska radionica pod vodstvom chefa Davida Skoka.

U suradnji s Gospodarskom školom Buje, u sklopu Zavičajne nastave, za učenike koji se školuju za zanimanje kuhar, organizirana je kuharska radionica pod vodstvom chefa Davida Skoka. Radionica se održala u ponedjeljak, 14. ožujka 2022. godine  u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre.

U okviru Zavičajne nastave, a u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre, učenici Gospodarske škole Buje, koji se školuju za zanimanje kuhar, sudjelovali su u kuharskoj radionici na kojoj je David Skoko prezentirao vlastita iskustva rada u ugostiteljstvu i gastronomiji. Chef David Skoko na radionici je demonstrirao kulinarska umijeća i posebne recepture iz svoje kuhinje i to na način kako bi učenicima približio tematiku korištenja lokanih namirnica.
Radionica s tematikom jednostavnih i brzih jela na bazi lokalne ribe trajala je otprilike četiri sata i učenici su kroz ovu interaktivnu radionicu pripremili tri jela. Učili su kako pravilno očistiti i filetirati ribu, slušali su o važnosti korištenja lokalnih i sezonskih namirnica, kako birati noževe i tave, a saznali su nešto i o nutritivnim vrijednostima pojedinih riba.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre podržava ovakve hvalevrijedne inicijative za promicanje kontinuirane edukacije ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva i turizma te osnaživanja kuharskih kompetencija od srednjoškolskog uzrasta.

 

Share