Započeo proljetni ciklus radionica 2022. godine

Proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica 2022. godine službeno je započeo radionicom chefa Matije Bogdana, koja je održana 15. ožujka 2022. godine.

U didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre, dana 15. ožujka 2022. godine održana je radionica na tematiku Vegetarijanska i veganska kuhinja, čime je označen početak proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica. Proljetni ciklus doživio je pravo osvježenje te u nekim tematikama potpuni zaokret s ciljem ponude novih edukacija, koje će potaknuti nove ideje te pokušati preokrenuti trendove na lokalnog i regionalnoj razini.

Prva radionica ovogodišnjeg proljetnog ciklusa, održana pod vodstvom vrsnog chefa Matije Bogdana, bavila se aktualnom tematikom u gastronomiji i ugostiteljstvu, a to su vegetarijanska i veganska jela. S obzirom na sve veće zdravstvene ali i trendovske zahtjeve gostiju ugostiteljskih objekata u Istri ali i ostatku Hrvatske, identificirana je potreba za naprednom edukacijom vegetarijanske i veganske tematike. Ova kompleksna radionica polaznicima je pružila znanja o pravilnom korištenju namirnica u kreiranju specijaliziranih autentičnih jela. Radionicu su pohađali polaznici iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva, posebice chefovi i vlasnici restorana, konoba i bistroa te hotela i obiteljskih malih hotela iz područja cijele Hrvatske te upravo to je dokaz kako se različite tematike edukacija mogu interpretirati u različitim kuhinjama i objektima.

Na radionici su pripremana sljedeća jela:

  • Cvjetača kuhana u smeđem maslacu, pire od peršina na bazi cvjetače, čips od kvasca i umak od ječma, samoniklo bilje
  • Pečena cikla na timijanu, Pana cota od kozjeg sira, crni ribizl
  • Ragu od fermentiranih gljiva, melanosporum tartuf i raznorazne šumske gljive

 

 

Share