JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Pirjanje mesa (tehnika pripreme mesa autohtonih pasmina) 2“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Pirjanje mesa (tehnika pripreme mesa autohtonih pasmina) 2“

Specijalizirana radionica „Pirjanje mesa (tehnika pripreme mesa autohtonih pasmina) 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održat će se u četvrtak i petak, 31.3. i 01.04.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Pirjanje mesa (tehnika pripreme mesa autohtonih pasmina) 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula provode se specijalizirani programi za usavršavanje odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Pirjanje mesa (tehnika pripreme mesa autohtonih pasmina) 2“ jedan je od specijaliziranih programa, za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine

Zbog izuzetno velike zainteresiranosti polaznika, ponovno se organizira radionica „Pirjanje mesa (tehnika pripreme mesa autohtonih pasmina)“, koja je održana u 2020. godini. Ova specijalizirana radionica ima za cilj omogućiti nadogradnju znanja i vještina polaznika u svezi tehnike pirjanja mesa autohtonih pasmina (istarsko govedo - boškarin, istarski tovar - magarac, istarska ovca i istarska koza) te pružiti smjer u samostalnom kreiranju kreativnih jela.

U kuharstvu razlikujemo tri temeljne metode kuhanja: suhe, vlažne i kombinirane metode. Pirjanje spada u vlažne tehnike kuhanja, gdje se namirnice prvo tretiraju suhim metodama kuhanja te se nakon toga prebacuju u veće zatvorene posude, čime se zadržava sva tekućina i naglašava se okus jelima. Meso autohtonih pasmina vrlo je specifično te u tom segmentu nedostaje edukacija profesionalnog kuharskog kadra, kako bi se na pravilan način koristila tehnika pirjanja i pripremala autentična jela karakteristična za istarsko podneblje. Struktura radionice podijeljena je na teorijski i praktični dio, koji će se odvijati kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji način dobili uvid u tematiku radionice. Chef predavač ove dvodnevne specijalizirane radionice bit će chef i profesor kuharstva Igor Ciceran. Na ovoj radionici polaznici će imati prilike naučiti sve o pravilnoj tehnici pirjanja mesa autohtonih istarskih pasmina.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u četvrtak i petak, 31.3. i 01.04.2022.  godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije@azrri.hr a za sve informacije da nam se obrate  pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Share