2020 - Jesenski ciklus

Malvazija istarska od predjela do deserta

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
05.11.2020. - 05.11.2020. 12 Prijave završene
Malvazija istarska od predjela do deserta

Istarska malvazija najpoznatije je istarsko ali i hrvatsko vino, te je u zadnjih dvadesetak godina doživjelo snažnu ekspanziju s posljedičnom evolucijom u promišljanju i pripremi ove autohtone sorte vina. Danas se malvazija istarska ne konzumira samo svježa, uz hladna ili topla predjela. Mnogi istarski vinari dodali su joj karakter različitim metodama, kako u vinogradima tako i u podrumu te već nekoliko godina vidimo uspješne ekstenzije ove lokalne sorte čija kvaliteta i potencijal postaje neosporna. U kuharsko – enološkoj radionici koju će voditi chef Fabrizio Vežnaver i sommelier Emil Perdec, kroz menu od 6 sljedova predstaviti će se više vrsta istarske malvazije, malvazije različitih teroira, tehnika proizvodnje, starosti i sljubljivati malvaziju od predjela do deserta. Poseban naglasak ove radionice jest u pripremi jela kojima će chef Vežnaver dati poseban lokalni karakter, a sommelier Perdec predstaviti malvazije koje se savršeno sljubljuju uz svako jelo.
Radionica je namjenjena kuharima i konobarima te sommelierima.  

Cijena radionice po osobi: 1.600,00 kn

Fabrizio Vežnaver

Fabrizio Vežnaver

Predavač

Emil Perdec

Emil Perdec

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite