Kuharske radionice za profesionalce

U didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre organiziraju se radionice s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma. Radionice su namijenjene prvenstveno chefovima te vlasnicima i voditeljima ugostiteljsko-turističkih objekata, koji žele usavršiti svoje kuharske kompetencije te iskoristiti naučena znanja u objektima u kojima rade. Kroz prezentacije i demonstracije chefova predavača i mentora pomno osmišljenih radionica, svaki polaznik ima priliku nadograditi svoje vještine, uvidjeti načine pripreme nekih novih kreativnih jela te unaprijediti svoju profesionalnu kuharsku karijeru.

Smatramo kako edukacijom ugostitelji postaju bitna karika u lancu prepoznavanja kvalitete poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, a chefovi glavni promotori lokalnih namirnica i sirovina. Povodeći se ovim načelom, putem edukacijsko-kuharskih radionica želimo otvoriti nove i obnoviti stare ideje kako bi omogućili popularizaciju konzumacije lokalnih proizvoda i promociju istarske gastronomije, koja će biti vidljiva u jelovnicima restorana, konoba i hotela.

Što vam kuharske radionice za profesionalce omogućavaju:

  • Uvodno teorijsko znanje prema temi pojedine radionice, kroz predavanje stručnog predavača
  • Edukaciju kuhara predavača i mentora s dugogodišnjim kuharskim iskustvom
  • Aktivno sudjelovanje kroz cijeli tijek radionice u potpuno opremljenoj didaktičkoj kuhinji
  • Savjetovanje te odgovaranje na pitanja od strane kuhara predavača
  • Razmjena iskustava tijekom radionice
  • Recepti jela za lakše praćenje pripreme
  • Certifikat za sudjelovanje na pojedinoj radionici

Kuharske radionice za profesionalce se odvijaju dvaput godišnje  odnosno tijekom dva ciklusa - proljetni i jesenski, koji se sastoje od tematskih radionica podijeljenih prema edukacijskim modulima.