2024 - Proljetni ciklus
Pansionski buffet kreiran na mjeru lokanih i sezonskih proizvoda – Zdravko Tomšić
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
11.04.2024. - 11.04.2024. | - | Prijave završene |
Ova radionica namijenjena je svim hotelima odnosno hotelskim kuharima koji svoju ponudu temelje na jelima sa buffet stola, a fokusirana je na lokalne i sezonske proizvode. Kroz kreativno kuhanje, prilagođeno pansionskim jelima, i dinamičnu diskusiju sagledati će se prednosti korištenja lokalnih namirnica u stvaranju jela koja pričaju priču o regiji i teritoriju. U dublje utemeljenom pristupu kuhinji, istražit će se mogućnost prilagodbe jelovnika promjenama u godišnjim dobima. Ovaj segment naglašava korištenje sezonskih sastojaka kako bismo stvorili jelovnik koji prati sezonalnost namirnica i naglašava „terroir“ regije. Kroz praktične vježbe, kuhari će eksperimentirati s lokalnim proizvodima, stvarajući neobične i ukusne kombinacije koje mogu oživjeti ponudu pansiona vodeći pri tome brigu o osnovnim kuharskim postulatima ali i o prezentaciji, estetici, bojama, teksturama i oblicima. Chef Zdravko Tomšić kao mentor koji je svoja iskustva stjecao i u „pansionskoj kuhinji“ i u „fine diningu“ odličan je predavač koji može na neki način pomiriti oba ova kulinarska pristupa te ponuditi razne ideje i kreacije za poboljšanje pansionske ponude.
Cijena radionice iznosi 250,00 EUR (Cijena za istarske ugostitelje subvencionirana je u iznosu od 50%)
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|