2024 - Jesenski ciklus

Blanka Sinčić Pulić - Senzorika suhomesnatih proizvoda Istre za kuhare profesionalce – kako prepoznati vrhunske kvalitetne proizvode lokalne proizvodnje

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
14.10.2024. - 14.10.2024. - Prijava
Blanka Sinčić Pulić - Senzorika suhomesnatih proizvoda Istre za kuhare profesionalce – kako prepoznati vrhunske kvalitetne proizvode lokalne proizvodnje

Radionica je namijenjena profesionalcima – kuharima, konobarima, proizvođačima, trgovcima – te ljubiteljima suhomesnatih proizvoda, s ciljem prepoznavanja specifičnih odlika i kvalitete proizvoda podijeljenih u nekoliko različitih skupina. Fokus radionice bit će na proučavanju glavnih karakteristika suhomesnatih proizvoda te radu naših osjetila, s naglaskom na njihovu upotrebu u senzornoj analizi. Teoretska i praktična edukacija osigurat će polaznicima znanja o glavnim aspektima senzorne analize suhomesnatih proizvoda, njenoj važnosti i specifičnostima, s ciljem stjecanja znanja i vještina o radu osjetila (miris, okus, vizualne karakteristike), sposobnostima pamćenja i mjerenja intenziteta percepcije pojedinih podražaja, te načinu njihove interpretacije. Polaznici će saznati i koji su najčešći izazovi kod kušanja i odabira proizvoda te kako ih izbjeći ili ispraviti. Praktično će se ocjenjivati organoleptička svojstava suhomesnatih proizvoda: vanjske karakteristike (boja, mramoriranost), miris, okus i aroma. Senzorska analiza važan je alat u promociji i valorizaciji suhomesnatih proizvoda Istre. Radionicu će održati Blanka Sinčić Pulić, magistra agronomije, osnivačica i predsjednica hrvatske udruge senzornih analitičara Gustus i neprikosnovena stručnjakinja za valorizaciju i zaštitu autohtonih istarskih proizvoda.

Cijena: 120,00 EUR za polaznike iz Istre i 240,00 EUR za polaznike izvan Istre.

Početak radionice zakazan je u 09:00 h.

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
14.10.2024. - 14.10.2024. - Prijava

Podijelite