2024 - Jesenski ciklus
Blanka Sinčić Pulić – Osnove proizvodnje istarskog pršuta te pravilno rezanje, rukovanje alatima i promocija istarskog pršuta
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
17.10.2024. - 18.10.2024. | - | Prijave završene |
Radionica se održava u Tinjanu, Dom mladih, Tinjan br. 2. s početkom u 09:00 h.
Istarski pršut jedan je od važnih gastronomskih simbola Istre, prisutan u ponudi mnogih ugostiteljskih objekata u regiji i šire. Ova edukacija ima za cilj educirati polaznike – ugostitelje, kuhare, konobare, ali i ostale profesionalce iz uslužnog sektora – o osnovama proizvodnje istarskog pršuta, njegovim specifičnostima i razlikama u usporedbi s ostalim pršutima na tržištu te o njegovim organoleptičkim svojstvima. Edukacija će također obuhvatiti i moguće greške u pripremi i proizvodnji istarskog pršuta, te kako ih prepoznati i ispraviti. U praktičnom dijelu polaznici će naučiti kako pravilno rezati istarski pršut, kako ga prezentirati i vrednovati, te koji su alati potrebni za njegovu promociju. Radionica će govoriti o tradiciji i kulturi stola istarskog poluotoka, sažetoj u jedinstvene okuse i mirise najvrijednijeg istarskog suhomesnatog proizvoda. Radionicu će održati Blanka Sinčić Pulić, magistra agronomije, osnivačica i predsjednica hrvatske udruge senzornih analitičara Gustus i neprikosnovena stručnjakinja za valorizaciju i zaštitu autohtonih istarskih proizvoda.
Iznimno, ova će se radionica održati u Tinjanu, u sklopu 16. izdanja Internacionalnog sajma pršuta (ISAP), a Blanka Sinčić Pulić će zainteresiranim polaznicima ove radionice omogućiti i besplatno vođenje kroz ISAP, u srijedu 18. listopada u 15h.
U petak, 18.10.2024. u 15h za polaznike je organiziran vođeni posjet sajmu ISAP u pratnji predavača, Blanke Sinčić Pulić.
Cijena: 130,00 EUR za polaznike iz Istre i 260,00 EUR za polaznike izvan Istre.
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|