2024 - Jesenski ciklus

Marijo Čepek – Sezonske gljive u kreativnoj gastronomiji

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
22.10.2024. - 22.10.2024. - Prijava
Marijo Čepek – Sezonske gljive u kreativnoj gastronomiji

Ako svoj jelovnik temeljite na sezonskim i lokalnim namirnicama, jesenski izdanje jednostavno mora uključivati gljive. Marijo Čepek, iskusni kuhar, konzultant brojnih restorana i mentor, polaznicima radionice u Edukacijsko gastronomskom centru Istre pokazat će kako kreativno koristiti sezonske gljive. Čepek je oduvijek zagovornik usavršavanja tehnika umjesto učenja recepata napamet, smatrajući da jednom kada ovladate tehnikom, otvara se cijeli novi svijet kreativnosti. Na ovoj edukaciji, istaknut će mnoge zamke koje se mogu pojaviti pri pripremi gljiva. Nadalje, važne i delikatne namirnice poput vrganja, koje je teško pronaći i skladištiti, potrebno je čuvati na odgovarajući način kako ne bi propale. Kako pravilno skladištiti gljive, kako ih pripremiti za čuvanje, s kojim začinima se najbolje slažu i koje namirnice mogu prikriti njihov okus te tako uništiti jelo – sve ćete to saznati na ovoj zanimljivoj radionici. Ograničenom broju polaznika Mario Čepek će na konkretnim primjerima određenih sezonskih gljiva predstaviti kreativna rješenja za zanimljiva jela i otkriti tajne pripreme kroz razne tehnike. Bilo da radite u tradicionalnom restoranu ili hotelskom lancu, sigurno će se nekad na vašem jelovniku naći gljive, od kojih se mogu stvoriti doista zanimljiva i maštovita jela. Tijekom radionice kuhari će učiti o raznolikosti jestivih gljiva, njihovom prepoznavanju i pravilnoj pripremi, kao i o njihovim nutritivnim vrijednostima i biološkim svojstvima. Teoretski dio edukacije vodit će Ivan Širić, prof. dr. sc. s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, stručnjak za gljive i autor nekoliko knjiga o gljivarstvu.

Cijena: 130,00 EUR za polaznike iz Istre i 260,00 EUR za polaznike izvan Istre 

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
22.10.2024. - 22.10.2024. - Prijava

Podijelite