2024 - Jesenski ciklus
NOVI TERMIN: Marijo Čepek – Europski mesni klasici u lokalnom gastronomskom kontekstu
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
26.11.2024. - 26.11.2024. | - | Prijava |
Koliko zapravo poznajete tradicionalna europska jela i koliko su ona važna kao temelj profesionalnog kuhanja? Sofisticirana jela s nerazumljivim nazivima te sve veći prodor istočnjačkih jela i namirnica skrenuli su fokus s jela na koja je naša gastronomska kultura mnogo više povezana. Ova jela nisu samo ukusne delicije; ona su i odraz povijesti, kulture i tehnika razvijanih kroz stoljeća. Svako od njih nosi svoju priču i predstavlja znanje koje bi svaki profesionalni kuhar trebao savladati. Ovom prilikom chef Mario Čepek provest će vas kroz svijet klasičnih europskih mesnih specijaliteta koristeći lokalne sastojke i namirnice. Radionica će biti prilika da se nauči kako pravilno pripremiti jela poput Beef Wellingtona, rostbifa, porchette i ossobuca, kao i Tafelspitza, Cordon bleua, tatar bifteka i drugih. Posebna pozornost posvetit će se odabiru najboljih sastojaka, ključnih za svako jelo, te kako ih pripremiti na način da zadrže svoj karakter. Dovitljiv, zabavan i veliki stručnjak, Mario Čepek polaznicima će pojasniti tehnike te moguće zamke koje se mogu pojaviti u profesionalnim kuhinjama kada je riječ o klasicima koje svi na prvi pogled prepoznajemo jer su nam poznati iz djetinjstva ili iz školskih klupa, osobito ako imate formalnu naobrazbu kuhara.
Cijena: 130,00 EUR za polaznike iz Istre i 260,00 EUR za polaznike izvan Istre
POČETAK RADIONICE: 09:00h
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
26.11.2024. - 26.11.2024. | - | Prijava |