2025 - Proljetni ciklus
Goran Kočiš: Boškarin i crna slavonska svinja, gastronomske ikone Hrvatske
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
22.04.2025. - 22.04.2025. | - | Prijave završene |
06.05.2025. - 06.05.2025. | - | Prijava |

Dvije autohtone pasmine, boškarin i crna slavonska svinja, odražavaju bogatstvo hrvatskog podneblja i utjelovljuju stoljetnu tradiciju uzgoja. Njihovo meso nosi jedinstvene karakteristike koje proizlaze iz načina ishrane, geografskog podneblja i tradicionalnih metoda uzgoja. Dok boškarinovo meso odlikuje čvrsta struktura i bogat, ali suptilan okus, crna slavonska svinja nudi sočnost i duboku aromu zbog svog specifičnog masnog tkiva. Ova radionica bavit će se najboljim tehnikama pripreme kako bi se očuvale autentične karakteristike svakog mesa, a mentor chef Goran Kočiš, poznat po preciznosti i inovativnom pristupu tradicionalnim namirnicama, pokazat će kako izvući maksimum iz ovih vrhunskih sastojaka. Polaznici će naučiti kako pravilno obraditi meso, istaknuti njegove najbolje karakteristike i prilagoditi ga različitim tehnikama kuhanja. Ova radionica pruža priliku za razumijevanje suštine vrhunskog mesa i njegovog mjesta u visokoj gastronomiji.
Datum i vrijeme održavanja radionice: Utorak, 22. 4. 2025. u 09:00 h
Cijena: 130,00 EUR za polaznike iz Istre i 260,00 EUR za polaznike izvan Istre.
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
06.05.2025. - 06.05.2025. | - | Prijava |