2025 - Jesenski ciklus
Stiven Vunić: Gastronomski Gran cru Kvarnera – Mikroloacija istočne obale Istre i kvarnerskog zaljeva
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
05.11.2025. - 05.11.2025. | 12 | Prijava |

Plodovi Kvarnera nose okus mora, ritam zaljeva i mirise obale – terroir u gastronomskom smislu, usporediv s najboljim vinogradarskim položajima. Istočna obala Istre i kvarnerski zaljev predstavljaju mikrolokaciju čija se vrijednost tek treba u potpunosti prepoznati: more ovdje ima svoju dinamiku, a ulov specifičnu aromu i teksturu.
Radionicu će voditi Steven Vunić, chef restorana Zijavica u Mošćeničkoj Dragi, poznat po kuhinji koja odražava duh Kvarnera. Uz demonstracije recepata koji su Zijavicu proslavili, Steven će polaznicima približiti razmišljanje o tome kako more, sezona i tradicija oblikuju suvremenu kuhinju i kako valorizacija resursa može dati dodatnu vrijednost cijeloj regiji. Bit će to prilika da upoznate i razumijete istočnu obalu Istre kao spoj ribarske tradicije i modernih interpretacija – iskustvo koje je istodobno lokalno i univerzalno, snažno poput samog Kvarnera.
Datum i vrijeme održavanja radionice: Srijeda, 5. 11. 2025. u 09:00 h
Cijena radionice: 250,00 EUR (125,00 EUR za polaznike s područja Istarske županije)
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
05.11.2025. - 05.11.2025. | 12 | Prijava |