2025 - Jesenski ciklus

Filozofija kuhanja Jeffreyja Velle: Preciznost i priča tanjura

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
24.11.2025. - 24.11.2025. 12 Prijava
Filozofija kuhanja Jeffreyja Velle: Preciznost i priča tanjura

Jeffrey Vella vraća se u EGCI kao već afirmirano ime europske gastronomije. Rođen na Malti, zanat je brusio u Italiji, Francuskoj i Njemačkoj, a danas vodi Cap Aureo Signature Restaurant u Grand Park Hotelu Rovinj, gdje Istru interpretira kroz sezonalnost, radijus nabave i kristalno čitljive okuse. Njegova je filozofija disciplina, suzdržana estetika i duboko poštovanje prema namirnici: svaki sastojak ima razlog i svoj trenutak. 
Na ovoj radionici nećete dobiti “trikove”, nego sustav razmišljanja: kako pretvoriti ideju u koherentan jelovnik koji teče; kako tempo servisa, mise en place i koreografija tima oblikuju doživljaj gosta; kako minimalistička prezentacija i precizna tehnika služe priči sastojka. Vella će pokazati kako lokalnost pretvoriti u snagu — kroz sezonske matrice, rad s proizvođačima i promišljenu selekciju sirovina u radijusu od 50 kilometara — te kako tu priču prevesti na tanjur bez viška ukrasa. Ovog će puta pripremati veganske i vegatarijanske tanjure, pokazujući kako biljna kuhinja nije alternativa, nego ravnopravan izraz visoke gastronomije, iskustvo vrijedno najviših standarda, oblikovano uz naglasak na održivost i poštovanje prema prirodi.

Izaći ćete s jasnim principima primjenjivima u bistrou, fine diningu ili hotelskom F&B-u: fokus, sezonalnost, čistoća okusa i ritam kuhinje.

Datum i vrijeme održavanja radionice: Utorak, 11. 11. 2025. u 09:00 h

Cijena radionice: 280,00 EUR (140,00 EUR za polaznike s područja Istarske županije)
 

Jeffrey Vella

Jeffrey Vella

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
24.11.2025. - 24.11.2025. 12 Prijava

Podijelite