2025 - Jesenski ciklus
Emil Perdec: Tajna cijene i kvalitete - Zašto su neka vina skuplja od drugih?
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
19.11.2025. - 19.11.2025. | 12 | Prijava |

Emil Perdec, jedan od najistaknutijih hrvatskih sommeliera i voditelj vinskih programa u poznatim hotelima, povest će vas u svijet vina iz jedne nove perspektive: zašto ista sorta može stajati deset eura, a druga etiketa deset puta više? Radionica razotkriva kako terroir, vinifikacija, odležavanje, stil kuće i brendiranje oblikuju vrijednost boce. Kroz degustaciju i razgovor polaznici će naučiti kako argumentirano govoriti o cijeni i kvaliteti vina pred gostima, kako prepoznati logiku iza vinskih lista i kako sigurnije preporučivati etikete. Poseban naglasak bit će na spajanju vina s jelima – kako hrana može istaknuti plemenitost vina i kako vino može uzdići jednostavno jelo u nezaboravno iskustvo. Za taj će dio sljubljivanja jela s vinima uz Emila biti zadužena i Karin Rupena Perdec sa svojim tapasima, stvarajući harmoniju okusa i mirisa. Emil će podijeliti i praktične savjete iz svoje dugogodišnje prakse sommeliera i edukatora: što goste zanima, gdje najčešće griješimo i kako vino pretvoriti u dodatnu vrijednost restoranske ponude.
Datum i vrijeme održavanja radionice: Srijeda, 19. 11. 2025. u 09:00 h
Cijena radionice: 260,00 EUR (130,00 EUR za polaznike s područja Istarske županije)
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
19.11.2025. - 19.11.2025. | 12 | Prijava |