2021 - Proljetni ciklus
Kreativna gastronomija s nekim novim povrćem
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
27.04.2021. - 27.04.2021. | 12 | Prijave završene |
Novitet u proljetnom ciklusu jest gostovanje chefa Matije Bogdana u Edukacijsko gastronomskom centru Istre koji veliku pozornost posvećuje kvalitetnim namirnicama te razvija svoj osebujan stil fine dininga i zapadnoeuropskog pravca kuhinje. Shvativši u vrlo ranoj dobi kako su kuhanje i gastronomija njegov poziv, svoje iskustvo stekao je stažiranjem u restoranu Coi (San Francisco) s dvije Michelinove zvjezdice te potom radom kao sous chef u restoranu Ledbury (London) također s dvije Michelinove zvjezdice Chef Matija Bogdan, danas živi u Hrvatskoj i radi u restoranu Mano (Zagreb) gdje prezentira svoje kuharske kreacije. Posljednjih nekoliko godina dolazi do udomaćivanja mnogo vrsti i sorti povrća koja nisu podrijetlom iz naših krajeva ali su se odlično uklopili u naše podneblje. Vrlo je važno naglasiti priču s krumpirom, koji je u Europu i potom na naš teritorij stigao u 18. stoljeću te su udomaćio i postao nezamjenjiva namirnica u domaćinstvima te prilog mnogim jelima. Vrijednosti „novog“ povrća su neupitne te u rukama vrhunskog kuhara predstavljaju odličan izvor gotovih jela ili priloga jelima, raznim salatama, jednostavnim jelima i sl. Upravo zbog toga, chef Matija Bogdan će prezentirati „neko novo povrće“ te predstaviti ga u autentičnim jelima koje polaznici mogu koristiti kao ideju u vlastitim kreacijama.
U slučaju popunjenja prvog termina, predviđen je dodatan termin - 04.05.2021.
Cijena radionice po osobi: 1.400,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|