2021 - Proljetni ciklus
Bakalaj - riba koja povezuje Norvešku, Veneciju i Istru
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
08.04.2021. - 08.04.2021. | 12 | Prijave završene |
Bakalaj kao namirnica vrlo je poznata no gastronomski nedovoljno razrađena te upravo ona bit će tematika edukacijsko-kuharske radionice proljetnog ciklusa koju će voditi renomirani istarski i hrvatski chef Danijel Đekić. Ova jedinstvena namirnica u Istru stiže u 15. stoljeću iz Venecije, a zasluge pripadaju trgovcu i kapetanu Pietru Querini koji je doživio brodolom na obalama Norveške, te postao prvi mletački uvoznik bakalara. U Istri su se udomaćile različite venecijanske inačice jela, poput pasticcio ili prženog (paniranog) bakalaja. No tradicionalan istarski način pripreme jest da se suhi bakalaj prvo dobro 'istuče', namače u vodi od jednog do dva dana te se potom kuha. Vlasnik restorana Monte u Rovinju, ujedno i nositelj prve Michelinove zvijezdice u Hrvatskoj, chef Danijel Đekić proglašen je chefom godine od strane gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020. godine te upravo će on na svoj jedinstven način voditi radionicu s ovom udomaćenom namirnicom. Ova radionica ima za zadatak polaznike upoznati s mogućnostima iskorištavanja bakalaja kao namirnice koja je baza za pripremu raznolike palete jela te chef Danijel će putem slijeda više jela predstaviti autentične kombinacije.
Cijena radionice po osobi: 1.200,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|