2021 - Jesenski ciklus

Maruni i gljive - sezonske namirnice

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
17.11.2021. - 17.11.2021. 12 Prijave završene
Maruni i gljive - sezonske namirnice

Maruni i gljive namirnice su sezonskog karaktera, čija dostupnost ovisi o sezoni te koja ujedno pružaju bezbroj mogućnosti korištenja u jelima. Kako na temelju svježih lokalnih plodova učiniti ili oplemeniti vrhunska jela, te na koji način adekvatno konzervirati i uskladištiti namirnicu koja ima kratki rok branja, tema je druge radionice, koju će voditi chef Deni Srdoč u jesenskom ciklusu. Chef Deni u svom kuharskom zanatu vrlo rano je spoznao kako su tradicija i lokalne namirnice jedan od glavnih temelja gastronomije te se upravo to očituje u njegovu radu koji je prepoznat i nagrađen Michelinovim zvjezdicama u dva restorana. Poznat je kao najmlađi Michelinov kuhar u Hrvatskoj te trenutno radi kao chef restorana Nebo u sklopu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa Deni Srdoč. U oba restorana koja je zajedno sa svojim kuharskim timom okrunio Michelinovom zvjezdicom, chef Deni je ostao vjeran lokalnom proizvodu pa tako i marunima i gljivama koje redovito uvrštava u svoje jelovnike. Na ovoj radionici, polaznici će dobiti smjer u kreiranju vlastitih sezonskih jelovnika baziranih na jesenskim sezonskim namirnicama.

Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.  

Cijena radionice po osobi: 1.600,00 kn

Deni Srdoč

Deni Srdoč

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite