2021 - Jesenski ciklus
Kobasice i terine u visokoj gastronomiji
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
16.11.2021. - 16.11.2021. | 12 | Prijave završene |
U jesenskom ciklusu obradit će se tematika kobasica koje predstavljaju važan dio istarske tradicionalne no danas i moderne gastronomije. Chef koji je vodio edukacije u samim početcima rada Edukacijsko gastronomskog centra Istre, ponovno se vraća u didaktičku kuhinju, gdje će održati radionicu na tematiku dodatne valorizacije kobasica i terina u visokoj gastronomiji. Riječ je o chefu Zdravku Tomšiću, osebujnoj ličnosti u svijetu gastronomije, koji je zadržao Michelinovu zvjezdicu restorana Draga di Lovrana (Lovran) te gdje uspješno provodi niz projekata s ciljem valorizacije lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Na radionici koja će obrađivati specifičnu namirnicu, chef Zdravko predstavit će polaznicima na koji način i od čega izraditi, pripremiti i servirati kobasice i terine u visokoj ali i svakodnevnoj gastronomiji. Chef Zdravko Tomšić, znani je hrvatski chef koji je svojim znanjem i umijećem preporodio restoran Kukuriku (Zagreb), nakon čega odlazi u restoran Draga di Lovrana, potom u restoran Vinodol (Zagreb) te danas ponovno nastavlja put u Draga di Lovrana. Polaznici će na ovoj radionici steći znanja i sudjelovati u pripremi autentičnih jela u kojima će chef Zdravko spojiti tradiciju – kobasice i terine i visoku gastronomiju – moderne kuharske tehnike i kreacije na tanjuru.
Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.
Cijena radionice po osobi: 1.200,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|