2022 - Proljetni ciklus
„Šparoga, bljušt, veprin“ – samoniklo bilje iz Istre
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
13.04.2022. - 13.04.2022. | 12 | Prijave završene |
Najpoznatije samoniklo bilje Istre svakako je šparoga dok su pomalo marginalizirani bljušt i leprin, iako su im kulinarske osobine vrlo slične. Namirnice su to vrlo uravnoteženih nutritivnih vrijednosti s jedinstvenom gorčinom koju je potrebno balansirati u pripremi različitih jela. Na drugoj radionici proljetnog ciklusa, chef Matija Bogdan kreativno i atraktivno pozabaviti će se šparogom, bljuštom i veprinom pripremajući ih na potpuno nov i specifičan način, kao glavne namirnica ali i kao priloge u jelima, pokušavajući sačuvati sve njihove nutritivne vrijednosti. Chef Matija Bogdan veliku pozornost posvećuje kvalitetnim, ponajprije sezonskim namirnicama te pripremi autorskih jela, koristeći svoj osebujan stil fine dininga. Ova radionica ima za zadatak polaznicima pružiti ideje u kreiranju sezonskih jelovnika baziranih na lokalnim namirnicama kao što je samoniklo bilje. Na taj način svaki ugostiteljski objekt moći će samoniklo bilje ukomponirati u jela koja će biti primjerena ponudi specifičnog ugostiteljskog objekta.
Cijena radionice po osobi: 1.400,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|