2022 - Proljetni ciklus
Autorske pizze s lokalnim karakterom
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
06.04.2022. - 07.04.2022. | 12 | Prijave završene |
Posljednjih godina umijeće pripreme pizza u velikom je porastu, osobito znanje u pripremi vrhunskog tijesta ali i hrabrost u vrednovanju lokalnih namirnica i sirovina na nadjevima za pizze. Svakako jedna od vodećih institucija u tom umijeću je pizzerija „Premiata Fabrica Pizza“ iz gradića Bassano del Grappa, odnosno njezinivrhunski pizzaioli Massimo Fighetto i Michele Colpo. U svojoj pizzeriji njeguju umjetnost tijesta: „in pala“, „napoletano“, pirovo, kukuruzno, na kvascima, sa „lievito madre“, organsko, suvremeno, s kamilicom i drugo. Uz svoj jedinstveni pristup tijestima, vezani obvezom korištenja sezonskih i lokalnih namirnica, kreiraju vrhunske autentične pizze. U Istru dolaze s ciljem istraživanja istarskih autohtonih namirnica i prezentacije pizza na svoj osebujan i jedinstven način te će pizzaioli Massimo Fighetto i Michele Colpo u proljetnom ciklusu održati radionicu kreiranja autorskih pizze s istarskim karakterom. Na ovoj radionici polaznici će dobiti uvid u kreiranje pizza kroz potpuno nove dimenzije koje pizzu čine jedinstvenim jelom te koja može odražavati teritorij objekta na kojem se nalazi uz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica.
Cijena radionice po osobi: 1.800,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|