2022 - Jesenski ciklus
Krumpir - jednostavna namirnica za složene priloge i jela
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
25.10.2022. - 25.10.2022. | 12 | Prijave završene |
Krumpir je namirnica koja je u Europu stigla u 16. stoljeću, nakon osvajanja Amerike, a u naše krajeve stiže Napoleonovim osvajačkim ratovima negdje u 18. i 19. stoljeću. U kratko vrijeme krumpir se proširo cijelom Europom a i šire, te zbog lakog uzgoja postaje namirnica dostupna svakom kućanstvu na selu i u gradu. Kao jeftina sirovina vrlo brzo postaje dio mnogih jela i ukorjenjuje se u mnoge kulture, te do danas ostaje nezamjenjiv dio gastronomije skoro cijelog svijeta. Održavši odličnu vegetarijansku i vegansku radionicu u ovogodišnjem proljetnom ciklusu, chef Matija Bogdan se pokazao izvrsnim mentorom predavačem, koji posjeduje mnogo znanja o povrću, njegovoj povijesti i specifičnosti. Upravo zbog njegovog osebujnog stila fine dininga, izuzetne posvećenosti lokalnim namirnicama te višegodišnjem iskustvu rada u vrhunskim restoranima, valorizacija krumpira pokazala se kao odličan izbor za njegovu radionicu. Chef Matija Bogdan u ovoj radionici ima za zadatak ukazati na beskrajne mogućnosti kreiranja priloga ali i cjelovitih jela od krumpira, ugraditi ga u predjela, glavna jela i deserte, vodeći brigu o sortnim obilježjima. Uvod u tematiku obogatit će predavanje stručnjaka Poljoprivrednog instituta u Poreču o nutritivnim vrijednostima krumpira, osobito onog iz Istre.
Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.
Početak radionice: 09:00 h
Trajanje: 6-8h
Cijena radionice po osobi: 1.600,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|