2023 - Proljetni ciklus

Jela s plamena

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
06.04.2023. - 06.04.2023. 12 Prijave završene
Jela s plamena

Jedinstveni okusi, teksture i mirisi stvaraju se prilikom pripreme namirnica direktno na vatri umjesto putem klasičnih metoda pripreme, poput onih u tavi, loncu ili u pećnici. Dodatak dima, bilo da izvor topline dolazi od drva, ugljena ili plina  stvara posebnu notu u jelima, posebice kod mesa i povrća. Chef konzultant Zdravko Tomšić, znani hrvatski kuharski stručnjak, s pozamašnim iskustvom rada u ugostiteljstvu po pitanju valorizacije lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, u proljetnom ciklusu održat će radionicu pripreme jela na vatri. Kuhati, peći, prijati, grilirati, i to sve na živoj vatri, bez konvektomata, bez soft cookera i sličnih pomagala za termičku obradu sirovina i namirnica, tema je ove kreativne i zanimljive radionice. Glavni zadatak radionice, a time i chefa Zdravka je pripremiti sve elemente jela i jelovnika na vatri, što nas pomalo vraća u korijene samog kuhanja. Ne manje važno je i uporaba različitih vrsta ugljena i drva za oplemenjivanje okusa i mirisa pripremanih namirnica. Chef Zdravko Tomšić ima za zadatak vatru koristiti kao izvor topline, a sva jela i priloge pripremati na njegov osebujan i kreativan način, s dozom tradicije i dozom inovativnosti. Polaznici će ovom radionicom steći znanja i različite ideje kako da u svojim kuhinjama zaokrenu ponudu jela pripremljenih na vatri.

Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.

Početak radionice: 09:00 h

Trajanje: 6-8h

Cijena radionice po osobi: 260,00 EUR

Zdravko Tomšić

Zdravko Tomšić

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite