2024 - Proljetni ciklus

Terine - stari / novi trendovi – Zašto je terina odličan izbor za hladno predjelo? – Zdravko Tomšić

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
27.03.2024. - 27.03.2024. - Prijave završene
Terine - stari / novi trendovi – Zašto je terina odličan izbor za hladno predjelo?  – Zdravko Tomšić

Terrina je gastronomski izraz koji se koristi za različite vrste jela koja se pripremaju u obliku kompaktnog bloka ili kolača. Ovisno o kontekstu, "terrina" može označavati različite vrste jela. Primarno se koristi za jela koja se pripremaju tako da se sastojci (često meso, riba ili povrće) stavljaju u kalup i peku ili kuhaju zajedno kako bi stvorili kompaktno, ukusno i kreativno jelo. Riječ "terrine" potječe iz francuskog jezika, a odnosi se na tanjur ili posudu za pečenje u kojoj se tradicionalno pripremaju takva jela. Terrine kao vrsta hrane ima dugu povijest i razvila se tijekom vremena u različitim kuhinjama diljem svijeta. Francuska kuhinja ima bogatu tradiciju u pripremi terrina, posebno kada su u pitanju terrine od mesa koje su se tradicionalno pripremale od različitih vrsta mesa, povrća i začina. Međutim, slična jela nalaze se i u drugim kuhinjama, poput talijanske, španjolske i drugih europskih kuhinja. Uglavnom su se razvijale kroz različite regionalne kulinarske tradicije, prilagođavajući se lokalnim sastojcima i preferencijama. Ljepota kreiranja terrina je u spektru mogućnosti sposobnost da budu jednostavne ili složene, rustikalne ili moderne, od različitih lokalnih sastojaka gdje granicu postavlja znanje i vještina svakog pojedinog kuhara. Danas su terrine popularne diljem svijeta i često se prilagođavaju suvremenim ukusima i prehrambenim trendovima.

 

Cijena radionice iznosi 220,00 EUR (Cijena za istarske ugostitelje subvencionirana je u iznosu od 50%)

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite