Što se to dobro kuha na Gortanovom brijegu kraj Pazina?
Zadatak AZRRI – Agencije za ruralni razvoj Istre jest dati podršku poljoprivrednicima u cilju očuvanja ruralnog prostora Istre te upravo gastronomija je iskorištena kao vrhunski alat za dodatnu valorizaciju lokalnih proizvoda.
Didaktička kuhinja Edukacijsko gastronomskog centra Istre predstavlja mjesto na kojem vrsni kuhari predavači putem edukacijsko - kuharskih radionica prezentiraju svoju viziju rada upotpunjenu kuharskim tehnikama i vještinama u cilju valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda. U periodu od 2015. godine do danas, održano je ukupno 115 radionica koje sveukupno broje više od 1250 kuhara, ugostitelja i hotelijera, ponajviše s područja Istarske županije no iz godine u godinu i s područja ostalih županija Hrvatske.
Sa svrhom kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko - turističkog sektora, uz hvalevrijednu podršku Istarske županije te ostalih važnih partnera projekta, uskoro započinje jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica 2019. godine. Kao što je rečeno u članku u nastavku „Turisti koje mi želimo privući u Istru žele jesti lokalno, autentično, žele iskustvo“ te upravo putem kvalitetne i kontinuirane edukacije kuharskog osoblja i njihove motivacije, istarska gastronomija može konkurirati globalnoj.
Pročitajte cijeli članak u svezi najave jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica objavljen u lokalnim novimama Glas Istre.