Uskoro započinje jesenski ciklus radionica 2022. godine
U lokalnim novinama Glas Istre objavljen je članak o nadolazećem jesenskom ciklusu edukacijsko-kuharskih radionica 2022. godine, s naglaskom na radionicu krumpira koju će održati chef Matija Bogdan.
Edukacijsko gastronomski centar Istre, u svojih 6 godina postojanja, kroz 6 proljetnih i 6 jesenskih ciklusa, ugostio je važne domaće i inozemne chefove, koji su svojim iskustvima i znanjem unesli dašak inovativnosti u ponude restorana, konoba, bistroa, hotela i mnogih drugih objekata diljem cijele Hrvatske. Od primarnog cilja osvješćivanja kuhara i ugostitelja o važnosti razumijevanja karakteristika mesa boškarina, pružanja znanja u pravilnoj termičkoj obradi i pripremi mesa te stvaranja novih jela, ustanovljena je potreba za kontinuiranom edukacijom u svim aspektima gastronomije. Danas, to je koncept Edukacijsko gastronomskog centra, u kojem se putem vrhunskih kuhara vrši osposobljavanje svih pripadnika ugostiteljsko-turističkog sektora a sve u cilju stvaranja kvalitetne gastronomije temeljene na lokalnim namirnicama. Od osnutka centra, provedeno je 187 radionica tradicionalne i kreativne gastronomije, na kojima je sudjelovalo 2148 polaznika s područja cijele Hrvatske, uključujući i Sloveniju, Italiju i Crnu Goru. Upravo ovi rezultati dokazuju kako je ova vrsta kontinuirane edukacije ugostiteljsko-turističko sektora prijeko potrebna hrvatskom ugostiteljstvu te kako napredak leži u dosljednosti i kvaliteti namirnica i u svim procesima do samog čina posluživanja jela gostu.
Ovogodišnji jesenski ciklus dotaknuti će se specifičnih tematika i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kao temelja kvalitetne ugostiteljske ponude i kreiranja autentičnog jelovnika. Sve informacije o edukacijama moći će se pronaći na službenim stranicama Agencije za ruralni razvoj Istre te Edukacijsko gastronomskog centra Istre.
Cijeli članak pročitajte u nastavku.