Vraćaju se u velikom stilu, s čak 11 radionica ove jeseni
Agencija za ruralni razvoj Istre koja je, među ostalim, zaslužna za renesansu boškarina, već godinama organizira edukativne kulinarske radionice. Na AZRRI-jevim radionicama u Edukacijsko-gastronomskom centru Istre na Gortanovu brijegu iznad Pazina, dosad je sudjelovao dugi niz lokalnih kuhara i drugih ugostiteljskih i turističkih djelatnika. Tečajeve su vodili neki od najpoznatijih istarskih, ali i značajni strani chefovi, poput Emanuelea Scarella iz restorana Agli Amici u Udinama, koji ima dvije Michelinove zvjezdice.
Epidemija je na proljeće poremetila AZRRI-jeve uobičajene rasporede gastronomskih edukacija, no ove se jeseni tečajevi na Gortanovu brijegu vraćaju u zaista velikom stilu, s jedanaest radionica u tridesetak dana.
Jesen u Edukacijsko-gastronomskom centru Istre 6. listopada otvaraju Michelinov chef Deni Srdoč i barmen Filip Pleteš, koji će predavati o povezanosti moderne mediteranske kuhinje i koktela s lokalnim karakterom. Riječ je o prvom food and cocktail pairingu na Gortanovu brijegu.
Cijeli članak, objavljen od strane portala Kult Plave Kamenice možete potražiti ovdje .