Jesenski ciklus zaokružio edukacijsku godinu kreativnim tematikama radionica
Uspješno je priveden kraju još jedan ciklus kuharskih radionica u Edukacijskom gastronomskom centru Istre u Pazinu.
Ove godine edukacije je zatvorio chef Goran Kočiš, a tema radionice bila su jela na bazi mesa autohtonih pasmina Istre obogaćena okusima i mirisima mesa crne slavonske svinje, ukomponirane s domaćim sastojcima u kombinacijama moderne i tradicionalne gastronomije. Glavni cilj ove radionice jasno definira ulogu Edukacijsko gastronomskog centra, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije, te se upravo ovom vrstom radionice održava smjer u nadogradnji ponude istarskih ali i hrvatskih ugostiteljskih objekata.
Didaktička kuhinja Edukacijsko gastronomskog centra, predstavlja mjesto gdje se susreću gastronomija i edukacija te koja djeluje s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora. U ovoj edukacijskoj godini organiziran i proveden je samo jedan ciklus radionica zbog epidemiološke situacije u zemlji i okuženju, međutim s vrlo pozitivnim rezultatima. Ukupno je provedeno 13 edukacijsko-kuharskih radionica pod vodstvom dvanaest vrhunskih chefova, sommeliera i ostalih stručnjaka, koje je sveukupno pohađalo 165 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre, ali i ostalih županija Hrvatske.
Uz hvalevrijednu podršku Istarske županije te ostalih važnih partnera projekta, Turističke zajednice Istarske županije i Obrtničke komore Istarske županije, jesenski ciklus odvijao se kroz mjesec listopad i studeni, upotpunjen posve novim vrstama edukacijskih radionica. Poseban novitet u jesenskom ciklusu jest prijava putem jednostavnog prijavnog obrasca na službenoj web stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre - https://egci.azrri.hr/ .
Pročitajte zanimljivi članak o završetku jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica 2020. godine, objavljen od strane lokalnih novina Glas Istre u nastavku.