Najbolji istarski kuhari, uz gosta s iskustvom rada u restoranima s Michelinovim zvijezdicama, otkrit će dio svojih tajni na Gortanovom brijegu u Pazinu
U Edukacijsko gastronomskom centru Istre uskoro započinje proljetni ciklus upotpunjen inovativnim tematikama edukacijsko-kuharskih radionica, koje su namijenjene prvenstveno chefovima te vlasnicima i voditeljima ugostiteljsko-turističkih objekata.
AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin u Edukacijsko gastronomskom centru Istre provodi kontinuirane edukacije ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma te u ožujku 2021. godine započinje proljetni ciklus radionica. Ovogodišnji proljetni ciklus upotpunjen je novim temama ali i potpuno novim chefovima mentorima, koji po prvi puta gostuju kao predavači.
Novitet u proljetnom ciklusu jesu chefovi Matija Bogdan, poznat po radu kao sous chef u restoranu Ledbury (London) i vrsni hrvatski slastičar Robert Hromalić, koji je pohađao internacionalno priznatu školu slastičarstva Ferrandi u Parizu. Dugogodišnji chefovi koji podržavaju rad Edukacijsko gastronomskog centra Istre, poput chefa Roberta Perića, Davida Skoka, Fabrizia Vežnavera, Danijela Đekića te ostalih, pozabaviti će se tematikama radionica koje su od velike važnosti za istarske ali i hrvatske ugostitelje i kuhare i unaprjeđenje njihove restorantske/pansionske ponude.
Najava proljetnog ciklusa objavljena je od strane lokalnih novina Glas Istre te u nastavku možete pronaći članak.