Uspješan proljetni ciklus radionica s naglaskom na valorizaciju lokalnih proizvoda

U didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre, platforme za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, uspješno je priveden kraju proljetni ciklus radionica.

Proljetni ciklus radionica 2019. godine, u kojem je glavni naglasak bio na valorizaciji lokalnih proizvoda, uspješno je priveden kraju. Sedam vrhunskih chefova održalo je 15 edukacijsko-kuharskih radionica na kojima je sudjelovalo više od 160 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre, ali i ostalih županija Hrvatske.

Okrenuvši se trendovima, međutim u omjerima kombinacije tradicionalne i kreativne gastronomije, proljetni ciklus završava s uspješnim rezultatima te s visokim očekivanjima za sljedeći ciklus radionica. Proljetni ciklus je započeo krajem veljače te se protegnuo kroz ožujak, u kojem se veliki broj radionica ponavljao te je na koncu ciklus zaključen sredinom travnja.

Proljetni ciklus posebno je obilježen te ujedno i svečano završen dvodnevnom radionicom „Ekološki proizvodi u „Michelinovoj“ kuhinji“, pod stručnim vodstvom nositelja dvije Michelinove zvjezdice, Emanuela Scarella. Zbog svoje duboke povezanosti s teritorijem i sezonskim lokalnim namirnicama te ujedno i svoje životne priče, chef Emanuele je polaznicima prezentirao vegetarijanske menije bazirane na ekološkim proizvodima Istre. Neka od pripremanih jela na radionici su krema od graška s prženom crnom rižom i prahom od mente, špageti od krumpira na kremi od medvjeđeg luka i kremi od sira Grana Padano, pasta fažol s pjenicom od sira Grana Padano, salata s kremom od pasteriziranog žumanjka, panacota yuzu s dresingom i mnoga druga.

Podijelite