Uspješan završetak jesenskog ciklusa radionica s daškom kreativnosti domaćih i inozemnih chefova
Didaktička kuhinja Edukacijsko gastronomskog centra Istre, predstavlja mjesto gdje se susreću gastronomija i edukacija te koja djeluje s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko - turističkog sektora. Jesenski ciklus radionica 2019. godine, u kojem je glavni fokus bio na interpretaciji autentičnih lokalnih namirnica u kreativnoj gastronomiji kroz viziju domaćih i inozemnih chefova, uspješno je priveden kraju. Deset vrhunskih chefova održalo je 20 edukacijsko - kuharskih radionica na kojima je sudjelovalo 280 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre, ali i ostalih županija Hrvatske.
Ovogodišnji jesenski ciklus održavao se kroz mjesece listopad, studeni i prosinac te ostvaren je veoma zavidan rezultat i postignuta je izuzetna zainteresiranost kuhara, ugostitelja i hotelijera s područja Istarske, Primorsko – goranske, Splitsko – dalmatinske ali i mnogih drugih hrvatskih županija. U Edukacijsko gastronomskom centru gostovala su nova lica hrvatske ali inozemne gastronomije, koji su pobudili veliku zainteresiranost radionicama na temu tradicionalnih autohtonih namirnica u kreativnoj i modernoj gastronomiji.