Sljubljivanje istarskih tapasa i rakija sa cigarama i cigarilosima

Sljubljivanje istarskih tapasa i rakija sa cigarama i cigarilosima

U petak, 16. travnja 2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre održat će se radionica „Istarski tapasi, rakije i cigare“, pod vodstvom triju stručnjaka: chefa Fabrizia Vežnavera, sommeliera Emila Perdeca te predstavnika iz tvrtke Camelot (Zagreb).

Povezivanje gastronomije, destilata i kvalitetnih duhanskih proizvoda pomalo je neobična radionica koja pomiče klasične vrijednosti samog kuhanja u dimenziju povezivanja i sljubljivanja okusa, kreiranja doživljaja i razumijevanja potreba edukacije. Ova specifična radionica jest novitet u proljetnom ciklusu jer sljubljuje tri odvojena segmenta u jedan gastronomski doživljaj koji svakom ugostiteljskom objektu može stvoriti dodanu vrijednost i istaknuti ga u masi.

Uživanje u cigari predstavlja jedno od istinskih hedonističkih ugođaja i stoga kada se sljube s hranom i destilatima, postiže se efekt trostrukog ugođaja. Upravo će predstavnici iz tvrtke Camelot na radionici predstaviti ekskluzivne longfiller cigare čiji su uvoznici i predstavnici na hrvatskom tržištu. Predstavit će Habanos Moments, svjetski poznati “Cigar event” koji objedinjuje potpuno hedonističko iskustvo, poput atmosfere, zvuka, vizije i najvažnije, okusa. Na temelju koncepta Habanos Moments, polaznicima radionice će se prezentirati sparivanje hrane, u ovom slučaju istarskih tapasa s istarskim destilatima i vrhunskim cigarama.

Jedan od najboljih istarskih kuhara, chef Fabrizio Vežnaver pripremat će tapase na bazi istarskih lokalnih namirnica u kuharskom dijelu radionice. Potom će se sva pripremljena jela predstaviti kroz sljubljivanje s raznovrsnim istarskim rakijama, koje će sommelier Emil Perdec predstaviti. Poseban naglasak uz dozu luksuznosti pridat će ekskluzivna i limitirana izdanja cigara i cigarilosa.

Ova radionica ima za cilj kroz pravilnu i interaktivnu edukaciju zaintrigirati polaznike da svoje ponude u ugostiteljskim objektima obogate pružanjem prestižnog cigar-gastronomskog  doživljaja vrlo lako sljubljenih s jelima koje pripremaju i stvaraju.

Broj polaznika na radionici je ograničen te svi zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnog obrasca ovdje .

Podijelite