JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Inovativna jela od mesa lokalne peradi 2“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Inovativna jela od mesa lokalne peradi 2“

Specijalizirana radionica „Inovativna jela od mesa lokalne peradi 2“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 23. i 24.05.2022.  godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 09:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (u daljnjem tekstu AZRRI d.o.o.) kao partner na projektu objavljuju JAVNI POZIV  za sudjelovanje na radionici „Inovativna jela od mesa lokalne peradi 2“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma provode se specijalizirani programi za usavršavanje odraslih polaznika. Dvodnevna radionica „Inovativna jela od mesa lokalne peradi 2“ jedan je od specijaliziranih programa, za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula.

Zbog izuzetno velike zainteresiranosti polaznika, ponovno se organizira radionica „Inovativna jela od mesa lokalne peradi“ a sve kako bi im omogućili učenje i stjecanje znanja i vještina po pitanju pripreme inovativnih jela na bazi lokalne peradi te načina vrednovanja gastronomskog potencijala bijelog mesa različitih vrsta.

Meso peradi dio je tradicionalne ponude jela u Istri te se konzumiralo na cjelokupnom teritoriju istarskog poluotoka. Postoji više razloga za tradicionalni uzgoj peradi, počevši od kratkog trajanja uzgoja pa do odlične iskoristivosti namirnice te na kraju i nutritivna vrijednost bijelog mesa peradi po dostupnim cijenama.

Svrha ove radionice jest osvijestiti pripadnike sektora ugostiteljstva i hotelijerstva o različitim načinima gastronomskog vrednovanja lokalne peradi kroz inovativna jela. Struktura radionice bit će podijeljena na teorijski i praktični dio, na način da se prvog dana obrađuje teorijski aspekt radionice, a drugi dan je predviđen za praktičnu pripremu uključujući polaznike. Chef predavač ove dvodnevne specijalizirane radionice bit će renomirani hrvatski chef, Zdravko Tomšić.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 23. i 24.05.2022.  godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 09:00 sati.
Prijave se zaprimaju do popunjenosti slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na iris.pentek@azrri.hr

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula.

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Podijelite